top of page

Een gelukstreffer

Begin jaren '60 begon de familie Kinderlen met het importeren van wijn uit Italië.

De liefde voor het product werd doorgeven aan de kinderen, en na 25 jaar naam nam zoon Johannes Kiderlen het importbedrijf van de familie over, na het afronden van zijn studie Beverage Technologies. 

In een van zijn eerste bestellingen bestelde Johannes per ongeluk veel te veel sherry - waardoor hij een groot deel zou moeten weggooien. Toen kwam hij met de intuïtieve oplossing om oude vaten te vullen met de sherry, en lokaal reclame te maken voor klanten om hun eigen fles mee te nemen en deze 'uit het vat' te vullen. Klanten waren enthousiast, en ontstond het eerste idee voor VomFASS

De jaren erna heeft Johannes het famliebedrijf gereorganiseerd, door zich te richten op vijf belangrijke productgroepen: pure fruitazijnen, extra vergine oliën, geselecteerde wijnen, uitstekende likeuren en unieke sterke dranken - allemaal gekozen op basis van de compromisloze kwaliteitsnormen van Johannes.

En natuurlijk... allemaal uit het vat getapt! 

f38762_5b473a5c872b4017a295369b9a6e22a6~

Vers is altijd de beste keuze

Bij VomFASS onderhouden we nauwe relaties met onze telers en productenten, zodat we altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. Veel van onze producenten zijn familiebedrijven, die de kunst van het zorgvuldig telen en oogsten volgens natuurlijke methoden van generatie op generatie doorgegeven. Alle producten worden op kwaliteitseisen gecontroleerd, en worden daarna in  gepatenteerde, luchtdichte containers verzegeld en verzonden. Zo komen de VomFASS producten nooit in contact met lucht of zonlicht, tot het moment van proeven of bottelen, en is het dus elke dag echt vers

dbee04b246b240aaa04ab9e95db24d1f.webp

Onze Duitse wortels

Vom FASS is een Duits concept, en de eerste Duitse winkel werd in 1994 in Ravensburg geopend.  Inmiddels is VomFASS uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met bijna 300 winkels wereldwijd. 

Onze Filosofie

Regionale focus, constante optimalisatie en verantwoordelijkheid voor onze omgeving vormen de basis van ons handelen.  Zodat de volgende generaties ook mogen genieten van natuurlijke kwalitatieve producten. 

En deze kwaliteit wordt erkend: Over de afgelopen jaren heeft VomFASS al heel veel onderscheidingen mogen ontvangen. De producten zijn geweldig. Of zoals de topjury van de Future Trade Award 2010 stelde: "VomFASS wordt gekenmerkt door het hoge niveau van productkwaliteit en alle fabricageprocessen, evenals de regionale oriëntatie bij de selectie van producenten".

Mede daarom mag je bij VomFASS elk product proeven.

Want echte kwaliteit, moet je ervaren!

Zien

Proeven
Genieten

Johannes Kiderlen,
oprichter VomFASS

bottom of page